fbpx

Tectorius AB | mail@tectorius.se | 010 – 330 13 10 | Tuvullsvägen 6, 55594 Jönköping

Ring eller kontakta oss

Takvård

Takvård är en väsentlig behandling på hustak som behöver utföras av olika anledningar. Tectorius har som mål att etablera en ny kultur i Sverige där husägare förnyar sina tak istället för att ersätta dem. Det är ett hållbart och lönsamt system i flertalet aspekter. Ekonomiskt sett från kundens perspektiv kan det vara mer lönsamt att endast förnya, behandla taket än något annat. Dessutom anses behandlingen mer effektiv än något annat. Oavsett vem kunden är, villaägare eller stor, offentlig fastighetsägare så är metoden smidig och fördelaktig. Vi på Tectorius är passionerade i vårt arbete och arbetar för att uppnå det bästa möjliga resultatet!

Varför behöver jag takvård?

Takvård och takbehandlingar är nödvändigt av olika anledningar. Exempelvis, genom att använda vår takbehandling avdödar samt förebygger påväxt och beläggningar. Detta är exempelvis alger, mögel och lav. Genom att förebygga detta med hjälp av vår takbehandling ser vi även till att underlaget inte kommer till skada. Vad händer om du inte behandlar ditt tak som har angripits av mossa, lav eller alger? Jo, husets tak är just husets sköld. Det skyddar från nederbörd och vindar år efter år. Speciellt i vårt nordiska klimat tar hustaken mycket stryk från vindar. Det är därför avgörande att underhålla taket ordentligt och vid behov. Påväxter påverkar mer än utseende på huset, husets skick och värde i synnerhet. Med Tectorius hjälp förlänger vi takets livslängd samt säkrar husets skick. Genom att hantera påväxt vid behov skjuter du på ett kostsamt takbyte långt in i framtiden.

Tectorius erbjuder takvård runt om i Sverige

Vi på Tectorius har takvård-specialister runt om i Sverige som erbjuder takvård. Vi finns nära till hands vart du än bor. Anledningen till att våra kunder väljer att lite på oss är för att vi besitter erfarenhet, marknadsledande samt första företaget inom branschen sedan 2006. Vi är dessutom totalentreprenör som arbetar enligt BAS P-& U. Vi lovar även våra kunder enastående resultat tack vare den patenterade förseglingsmetoden vi använder oss utav. Slutligen, vi har tysk kvalitet med marknadens bästa material som är 100% ren akrylat. Våra kunder har sett sedan start hur vi hanterar takbehandlingar och våra kunder. Det är alltid professionellt och med resultat. Det tror vi är en av de främsta anledningarna varför vi är stora idag. Planen är även att fortsätta såhär men ständigt utvecklas.

Så arbetar vi med takvård

Processen för att behandla taket med takvård görs genom tre enkla steg. Inledningsvis behövs det utföras en taktvättning. Då rengör vi grundligt och noggrant pannorna samt avlägsnar all smuts, alger, mossa och frön som sitter i pannans porer. Detta gör vi med hjälp av våra högtrycksmaskiner som tvättar av taket med endast rent vatten. Det är alltså helt utan kemikalier för att vara skonsam mot miljö. Obehandlade takpannor suger åt sig fukt med tiden. Det riskerar att orsaka frostsprängning ökar. Efter en rengöring av taket är det dags att påbörja förseglingen av takpannorna. Pannorna förseglas med vårt patenterade och unika förseglingskoncentrat. Förseglingen syftar till att täta porerna i pannan så fukt inte kan tränga in, detta efterlämnar en jämn yta och strakare panna. Till sist är ytbehandlingen eller takmålningen, aktuellt. Det innebär att man lägger på en ny skyddsyta. Taket ser fräschare och friskare ut. Behandlingen är inte bara fin utan den motverkar tillväxt av svamp och alger men hindrar framförallt vattnet från att sugas upp av takpannorna och istället pärlar av från pannorna. Välkommen till oss!

Stäng meny