fbpx

Tectorius AB | mail@tectorius.se | 010 – 330 13 10 | Tuvullsvägen 6, 55594 Jönköping

Ring eller kontakta oss

Renovera Tak

Takrenovering är en omfattande process som involverar att återskapa ett tak till sin ursprungliga skick eller ännu bättre, för att återställa dess funktion och utseende. Processen kan involvera allt från att rengöra och reparera skadade delar till att byta ut hela taket.

Förnyande takrenovering

Att behandla tak i form av takrenovering har inte alltid varit ett alternativ. Själva metoden takrenovering har utvecklats i Tyskland och andra länder runt om i europa de senaste 40 åren. Tectorius var helt unika i Sverige 2006 när vi introducerade takbehandling på den svenska marknaden, då vi var det första svenska företaget som erbjöd takrenovering. Förnyande takrenovering är både billigare och miljövänligare än att byta ut hela taket. Men resultatet blir många gånger detsamma. En förnyande takrenovering består av tre steg och handlar om rengöring, tätning och målning av taket. Istället för takläggning och plåtslagning erbjuder alltså Tectorius en kvalitativ och förnyande takrenovering. Förutom resultatet är vår kostnadsfria besiktning, rådgivning och konsultation några av anledningar till att vi har marknadens nöjdaste kunder. Våra kunder ska veta att man kan vända sig till oss för att ta del av vår kompetens och kunskap utan att det kostar när det gäller takrenovering.

Slipp dyr Takrenovering och Omläggning med rätt takvård

Att ha ett hälsosamt tak är viktigt för att förhindra allvarliga skador på ditt hem. Eftersom takrenovering både är dyrt och tidskrävande är det viktigt att underhålla sitt existerande tak för i bästa mån och på så sätt slippa göra omfattande takrenoveringar eller omläggningar av taket. Genom att regelbundet kontrollera ditt tak och göra nödvändiga reparationer kan du hjälpa till att förhindra läckage, vatteninfiltration skador och andra problem som kan uppstå.

En av de viktigaste orsakerna till att man renoverar ett tak är att skydda sitt hem och sina ägodelar från skador orsakade av väder och vatten. När taket är skyddat kommer den att skydda huset och alla innehåll mot fukt och föroreningar som kan orsaka skador.

Ett annat skäl till att renovera taket är för att förbättra dess kosmetiska utseende. Genom att renovera taket kan du förbättra dess utseende och få det att se nytt ut igen. Detta kan öka värdet på ditt hem och även få det att se mer tilltalande ut.
Men har du inte stora problem med ditt tak är det mycket billigare och bättre att göra en takbehandling och takmålning av taket istället för en renovering, detta uppnår oftast samma resultat som en takrenovering till ett billigare pris.

Takrenovering betyder egentligen att man river upp och lägger om taket, men alltmer ser människor på tak målning och ytbehandling som en form av takrenovering.

Undersök ditt tak innan renoveringen

Först och främst bör man undersöka taket för att se till att det är korrekt installerat och inte har några skador, alltså genomföra en takbesiktning. Med oss på tectorius kan du få en gratis takbesiktning!

Det är även viktigt att du tar reda på vilket material som är bäst för ditt tak och vilka försiktighetsåtgärder som är nödvändiga för att undvika skador. Till exempel, om ditt tak är gjort av trä bör du se till att det är skyddat mot skador som kan orsakas av vatten och fukt.

Omläggning eller Takbehandling?

Har du inte haft en bestående skada på taket som kräver omläggning av hela taket så är den bästa formen av takrenovering en takbehandling som lägger ett nytt ytskikt på ditt tak och förnyar dina takpannor samt tätar dem och alla skarvar i taket så att det blir som nytt. Med Tectorius ISO-Tec takbehandling förnyar du ditt tak så det håller i flera år framöver!

Har du däremot problem med läckage i taket som har skapat bestående fuktskador eller som kräver större reparationer och renovering kan det behövas att du lägger om ditt tak. Detta är ett stort projekt och kräver en hel del tid och pengar från dig som husägare. Det bästa sättet att slippa lägga om taket är just att ta hand om taket innan dessa skador uppstår, man bör därför besikta sitt tak helst vart 5’e år och underhålla de eventuella behov som taket har då.

Undvik att behöva lägga om taket med vår takbehandling

Med tanke på att det är både billigare och miljövänligare med en takbehandling jämfört med att lägga om taket helt och hållet är en takbehandling många gånger ett bättre alternativ. Med hjälp av av Tectorius kan du undvika att byta ut hela taket. Genom vår takbehandling där vi tätar och målar kan du helt enkelt förlänga takets livslängd med många år samtidigt som du skonar miljön och din egen ekonomi.

Takrenovering med efterbehandling för bästa resultat!

När man renoverar ett tak kan man också måla det för att förbättra dess utseende och öka dess livslängd. Många gånger kommer detta att innebära att man behöver byta ut trasiga eller skadade delar av taket innan man målar det.

Hur mycket det kostar att renovera ett tak beror på storleken på taket, typen av material som används och den typ av arbete som utförs. Generellt sett kan det kosta mellan 30 000 och upp till över 100 000 att renovera ett tak, beroende på arbete som utförs, krävs omläggning av taket kostar det i regel en högre summa. Om du gör det själv kan det vara billigare, men det är rekommenderat att anlita en professionell för att säkerställa att jobbet görs ordentligt.

Takbehandling istället för omläggning vid takrenovering

Många gånger behöver man inte lägga om hela taket. Det går ofta att återställa eller förnya taket med en takbehandling i form av att måla och täta. Tectorius 3-stegs-metod där vi bland annat målar och tätar taket har hjälpt många privata villaägare och kunder inom den offentliga sektorn. Nästa gång du funderar på att fixa taket rekommenderar vi dig därför att göra en takrenovering istället för att lägga om taket. 

Stäng meny