fbpx

Tectorius AB | mail@tectorius.se | 010 – 330 13 10 | Tuvullsvägen 6, 55594 Jönköping

Ring eller kontakta oss

Senast uppdaterad: 2024-04-03

Störst i Sverige på takmålning

Välj en takmålning i topp kvalitet!

 • Kostnadsfri takbesiktning
 • Rotavdrag
 • Bästa färgen på marknaden
 • 10 års garanti

Boka Kostnadsfri Takbesiktning

Lämna dina uppgifter så tar vi kontakt med dig inom kort!

TAKTVÄTT

Effektivt system för att tvätta tak

Med vårt innovativa system kan vi rengöra takpannor för längsta möjliga livslängd. Teknologin är utformad i tre steg. Vi börjar med att tvätta takpannorna på djupet. I steg två förseglar vi dem med vårt unika förseglingskoncentrat. Slutligen genomför vi takmålning med önskad färg.

 • Taket blir som nytt & ger långvarigt skydd
 • Tålig och vattenavvisande yta, anpassad för nordiska väder
 • 10 års garanti

Kostnadseffektivt och lönsamt

Att rengöra tak med vår effektiva metod är det mest hållbara och kostnadseffektiva alternativet. Att byta tak är kostsamt och i många fall inte nödvändigt. Vid takrengöring så tar vi bort orenheter från dina takpannor så som mossa och alger på djupet, samt förseglar och målar om för att bevara behandlingen. Ditt tak blir som nytt och du får alltid 10 års garanti! Du är välkommen att kontakta oss för fri offert.

Tectorius erbjuder taktvätt och takrengöring runt om i Sverige. Vi erbjuder bland annat taktvätt i Stockholm, taktvätt i Uppsala och taktvätt i Jönköping.

Våra tidigare Taktvättar

Se våra kundomdömen eller gå på vårt galleri för att se våra tidigare arbeten. Vi genomför de bästa behandlingarna för ditt tak!

TAKRENGÖRING

Vi vet hur man tvättar tak på rätt sätt

Takrengöring är det första steget i Tectorius unika metod för takbehandling – IsoTec. Vi rengör dina takpannor noggrant och avlägsnar smuts, alger och mossa från tak genom taktvätt med högtryck och rent vatten, vilket är mest skonsamt för miljön.

En taktvätt behöver göras, hur ofta man bör rengöra taket beror dock på tak och väderskick. Oavsett, mår alla tak och takpannor bra av en takregnöring till och från, detta för att bibehålla ett hälsosamt tak som inte bara ser friskt ut men också är friskt. Ett friskt tak gör att takpannor inte spricker igenom fukt som tränger in i takpannorna på grund av dålig avrinning orsakat av mossa eller alger på taket. Taktvätt hos oss på Tectorius utspelar sig på ett smidigt och unikt sätt. Taktvätt och Takrengöring består av tre steg:

 • först förtvättar vi taket och sköljer av det grundligt
 • därefter rengör vi taket och avlägsnar alger och mossa från takpannorna eller plåttakets yta.
 • När taket är rent så applicerar vi en efterbehandling som förseglar och tätar taket vilket förnyar ditt tak så att det håller längre.

Vi strävar-och arbetar efter en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för alla våra kunder.

När vi rengör tak så utförs det med hjälp av vårt IsoTec-system. Den utför en strålande takrengöring utan att skada ytan av takpannorna. En takrengöring kan göras som i förebyggande syfte men också vid en aktuell situation av alger, mossa och mer. Vi arbetar med våra kunder över hela Sverige, oavsett hustak. Vi tror att ett hälsosamt tak ger de bästa förutsättningarna för att resten av huset bevaras i bästa skick.

Varför är en Taktvätt viktig?

Vikten av en taktvätt med efterbehandling har blivit allt mer uppenbar bland svenskar på senare tid. Det är alltså inte endast ett rent och snyggt hustak som en takrengöring innefattar. Takrengöring innebär så mycket mer än så, framför allt hos oss på Tectorius.

Takrengöring är högst väsentligt för att bibehålla ett rent och friskt tak. Tak är skydd till våra hus, och kanske även den viktigaste komponenten till hemmet. Det finns en anledning till uttrycket ”tak över huvudet”. Det är därför grundläggande att behandla våra tak med omsorg och rengöra dess takpannor så att de håller länge och slitaget minskar.

Utan en takrengöring kan alger, smuts, och mossa som binder fukt samt förkortar livslängden på ytskiktet, förekomma.

Vid taktvätt är det viktigt att utföra rätt metod för att skydda ytan på takpannan. Takrengöring är nödvändigt i både förebyggande syfte och när skadan är redan skedd, det vill säga, när alger har fått fäste eller mossa har börjat frodas. Det går att se en taktvätt och rengöring av takpannor som en investering i ditt tak och ditt hus livslängd. 

Processen av takrengöring är högst effektiv och kvalitativ hos oss. Vi på Tectorius erbjuder därför takrengöring och takvård i tre olika steg, varpå varje steg är lika viktig för takrengöringen. Vi är experter på unika samt nytänkande lösningar vid svåråtkomlig takrengöring. Alla typ av hus, runt om i Sverige, är välkomna för en takrengöring hos oss. 

Så fungerar vår takrengöring med IsoTec​

Hos Tectorius AB har vi sedan 2006 revolutionerat takvårdsindustrin i Sverige genom lanseringen av vår IsoTec-metod. Denna banbrytande teknik, som vi var först med att introducera på den svenska marknaden, innebär en djupgående ytbehandling av takpannor, ett hållbart alternativ till takomläggning. Genom att välja IsoTec-behandlingen från Tectorius, investerar du inte bara i ett rent tak, utan även i ett långsiktigt skydd mot väder och föroreningar.

Varför IsoTec?

 • Hållbarhet: IsoTec förlänger ditt taks livslängd genom att erbjuda ett robust skydd mot mossa, alger och väderrelaterad erosion. Istället för att bara tvätta taket, tillhandahåller IsoTec en omfattande lösning som förhindrar problem innan de börjar.

 • Kostnadseffektivitet: Genom att välja ytbehandling sparar du kostnaden för en fullständig takomläggning. Vår IsoTec-metod är inte bara en investering i ditt taks estetik utan också i dess framtida välmående.

 • Expertis och Kvalitet: Vår metod är resultatet av åratal av forskning och utveckling, anpassad för att möta de unika utmaningarna i det nordiska klimatet. Med över ett decenniums erfarenhet av IsoTec, garanterar Tectorius AB en service som bygger på djupgående kunskap och specialiserad expertis.

Steg 1 Taktvätt

På Tectorius AB inleder vi varje takvårdsprojekt med en noggrann taktvätt, det första kritiska steget i vår IsoTec-behandlingsprocess. Denna initiala fas är avgörande för att säkerställa att taket är optimalt förberett för de kommande stegen i behandlingen.

Under taktvätten använder vi avancerade metoder och specialutvecklade rengöringsmedel för att varsamt men effektivt avlägsna mossa, alger och all annan påväxt samt föroreningar som ackumulerats över tid. Denna process inte bara rengör taket på djupet utan skyddar också takmaterialets integritet genom att förhindra skador som frostsprängning och försämring av takpannornas ytskikt.

Steg 2 Försegling

Fortsättningsvis, är nästföljande steg minst lika nödvändigt då det är viktigt att påbörja ”försegling” av takpannorna efter takrengöringen av taket. Detta utförs med vårt patenterade, unika föreseglingskoncentrat som vi tillsammans med Meffert AG har utvecklat till att vara anpassat efter nordiska väderförhållanden. Förseglingen tätar porerna i pannan så att fukt inte kan tränga in. Detta resulterar i efterlämnande av en jämn yta och en kraftigare panna. Förseglingsmetoden är ”skottsäker ”vilket innebär inga risker för ojämnt eller flammigt slutresultat. 

Steg 3 Ytbehandling

Slutligen, tredje steget omfattar ”ytbehandling” eller ”takmålning” innebär att en ny skyddsyta läggs på. Detta är det sista steget i takrengöringen som bidrar till ett friskt tak. Det här sista steget resulterar i att taket får en fräschare och nyare färg samtidigt som när taket målas skapas en ny slitstark skyddsyta som är miljövänlig samt oerhört väderbeständig. Den beläggningsfärg vi använder oss av är ”Nano-Hybrid” som besitter en dubbeleffekt, vattenavvisande samt består av 100% ren akryl tillsammans med rena bindemedel och kraftigt pigment. Denna behandling motverkar tillväxt av svamp och alger men framförallt hindrar den vatten från att sugas upp av takpannorna och istället pärlar av pannorna. Slutresultatet ger samma förutsättningar som nya takpannor av hög kvalitét. 

FÖRSEGLING AV TAK

Försegling av takpannor efter rengöring

Första steget i Tectorius unika metod för takbehandling är rengöring av taket. Steg två för ett förnyat tak är att försegla takpannorna.  Vi förseglar både tegelpannor och betongpannor med vårt patenterade och miljövänliga förseglingskoncentrat som är anpassat efter våra nordiska väderförhållanden. Förseglingen ser på ett effektiv sätt till att fukt inte kan tränga in i takpannorna och ger en slitstark yta som skyddar taket i många år framåt.

Genom takrengöring, försegling av takpannor och takmålning kan du förnya ditt tak på ett billigt och miljövänligt sätt.

TAKMÅLNING

Takmålning ger taket mer än en fräsch färg, nämligen en slitstark skyddsyta som både är miljövänlig och väderbeständig. Vår unika beläggningsfärg är vattenavisande och består av 100% ren akryl som är anpassad för vårt nordiska klimat. Genom att måla taket motverkas tillväxt av svamp, alger och mossa på taket. Takfärgen skyddar även ditt tak genom att förhindra vattnet från att sugas upp av takpannorna. Välj bland flera olika färger till ditt tak

Att byta takpannor är kostsamt och oftast inte nödvändigt. Bli istället kvitt skadlig mossa på taket med vår grundliga takrengöring. Taket kommer bli som nytt samtidigt som du sparar pengar! Hör av dig till oss redan i dag för en fri offert.

takmålning och ytbehandling av taket

Varför välja Tectorius för Taktvätt?

Vi på Tectorius AB är pionjärer inom takbehandling och takvård i Sverige sedan 2006, med en metodik utvecklad från över 40 års europeisk erfarenhet som vi byggt vidare på och anpassat för det svenska klimatet. Under ledning av Josef Demirel och Ninos Özmen Patto, kombinerar vi djupgående branschkunskap med avancerad teknik för att leverera hållbara och estetiskt tilltalande taklösningar.

 • Josef Demirel, grundare, har drivit företaget mot innovation med fokus på kvalitet och långsiktigt skydd för ditt tak.
 • Ninos Özmen Patto, produktionschef, säkerställer att alla produkter uppfyller de högsta standarderna med sin expertis inom kemiteknik och produktutveckling.

Vi erbjuder även kostnadsfri besiktning och rådgivning, bekräftande vårt åtagande till utmärkt kundservice och tillit.
Upptäck skillnaden med

Tectorius – där expertis möter kvalitet.

Kontakta oss

Är du intresserad av en takbehandling?

Tveka inte på att ringa oss på 010 – 330 13 10 eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Stäng meny