fbpx

Tectorius AB | mail@tectorius.se | 010 – 330 13 10 | Tuvullsvägen 6, 55594 Jönköping

Ring eller kontakta oss

Senast uppdaterad: 2024-01-08

Frågor och svar

Tectorius erbjuder de flesta tjänsterna som innefattar tak.

Takrengöring, takbehandling, takmålning, takbyte samt reparationer.

Inom takmålning har Tectorius den absolut bästa takfärgen på marknaden. En specialanpassad, 100% ren akrylatfärg som är anpassad efter de nordiska klimaten. Färgen tillverkas av Meffert Farbwerke AG i Tyskland och Tectorius har skandinaviskt generalagentur för just denna produkt.

Vi utför alltid en takbesiktning där vi kontrollerar ditt tak. Hur ser det ut? I vilket skick är det? Hur ser konstruktionen ut? Vilka risker finns det? Därefter kan vi bestämma lämpligheten att utföra en takbehandling på just ert tak.

Det är svårt att säga. Många parametrar spelar en stor roll här. Vi är väldigt restriktiva med att utlämna priser för att det kan misstolkas. Därför gör vi alltid
prisbedömningen på plats. (Men för enkelhetens skulle så kan man säga att en behandling kan ligga på allt från 180-270 kr/kvm.)

Vi brukar säga ca 70-75% av kostnaden gentemot ett takbyte.

Vi erbjuder flera färger, men hör gärna med din kommun att området du bor på inte har några särskilda föreskrifter i detaljplanen. Här kan du se alla våra färger

Ja, den som äger fastigheten har rätt till 50 000 kr i avdrag per person/år. Tectorius skickar in ansökan i samband med faktureringen och beloppet dras av på fakturan.

Det finns flera olika aspekter. Men den främsta är att vi återanvänder befintliga takpannor och spar således på jordens naturresurser.

Den kan variera. Under början på året kan leveranstiden vara något längre. Sedan jobbar vi ikapp under sommaren och på sensommaren är den väldigt kort.

Just i år har vi blivit mer produktionseffektiva då vi har en hel del personal tillgängliga för att förkorta väntetiden.

Arbetet är uppdelat i 2 delar.

Tvättningen som pågår en halv till en hel arbetsdag effektiv arbetstid.
Målning pågår också en halv till en hel arbetsdag effektiv arbetstid.

Vi erbjuder 10 års garanti på att färgen inte bubblar, flagnar eller spricker.

Många frågar oss om vi kan garantera att det inte växer någon mossa. Det kan vi inte och det kan inte någon annan heller. I områden där det är tät växtlighet sätter sig frön i skarvar och mellan pannorna, därav blir det väldigt svårt att garantera naturliga fenomen.

Nej, vi erbjuder dessvärre inga tjänster för lertegel

Nej, vi erbjuder dessvärre inga tjänster för etternittak

Vår behandling lämpar sig bäst på tak med betongpannor (även betongtegel) och i vissa fall även plåt samt Schiffer pannor är bra lämpade

Ja lertegel tvättas och hydrofoeras som är en transparant skyddssyta.

  • Nej det gör vi inte längre. Anledning är att dessa ofta har blivit för gamla och
    porösa att jobba på.
  • För att utföra takbehandling på eternittak behöver man special lisens från
    arbetsmiljöverket
Stäng meny