fbpx

Tectorius AB | mail@tectorius.se | 010 – 330 13 10 | Tuvullsvägen 6, 55594 Jönköping

Ring eller kontakta oss

Måla plåttak

Tectorius är störst I Sverige på takmålning och har en gedigen erfarenhet av att måla plåttak. Tack vare vår kompetens och expertis har vi Sveriges mest nöjda kunder inom takbehandlingar! Det finns många anledningar till att måla plåttak och vi på Tectorius är en professionell firma som erbjuder all form av hjälp när det gäller vård av tak. Exempelvis kan man se till att taket mår bra och att takets livslängd blir mycket längre genom att måla plåttaket. Ett tak som inte vårdas innebär ofta att mossa, alger, lavar och annan växtlighet tar fäste. Även klimatet och olika väderförhållanden kan ha negativa effekter på taket. Trots att plåttak många gånger har en lång livslängd kräver det underhåll. Ett ovårdat plåttak har en tendens till att rosta vilket gör minskar livslängden. Ge ditt tak rätt behandling och låt oss på Tectorius hjälpa dig att måla plåttaket på rätt sätt.

 

Fördelar med att måla plåttak

Det finns många fördelar med att måla plåttak. Framförallt kan man genom att måla plåttaket se till så det mår bra. Ett plåttak som mår bra innebär i förlängningen en mycket längre livslängd av taket. Dessutom är målning av plåttak ett effektivt sätt att stoppa nedbrytningen av taket då man hindrar olika typer av slitage. Men att måla ett plåttak är samtidigt ett kostnadseffektivt alternativ. Genom att måla plåttaket får man även en vacker lyster vilket gör att huset i sin helhet ser mycket piggare ut. Ju bättre underhåll av taket desto längre livslängd helt enkelt.

Hur du förbereder ditt plåttak inför målning

En mycket viktigt förberedelse när man ska måla ett plåttak är att taket är rent och att man skrapar bort all gammal färg. Samtidigt behöver man se till att eventuella rostfläckar försvinner. Därefter ska taket grundas genom att använda en primer som ger taket ett rostskydd. Att underarbetet har gjorts med noggrannhet och precision är en förutsättning för att själva målningen av taket ska bli bra. Ett effektivt sätt att lyckas med detta grundarbete är att använda en högtryckstvätt. Vid svåråtkomliga ställen får man istället använda lämpliga verktyg. 

Hur ofta bör man måla om sitt plåttak?

Ett välmående plåttak kräver regelbunden underhållning. Men en rekommendation är att man målar om sitt plåttak minst en gång vart 15:e år eftersom det skapas olika beläggningar som mossa, rost eller smuts. Om man ger sitt plåttak regelbunden underhållning håller ett och samma tak många gånger under en hel livstid. 

Sammanfattning av att måla plåttak

Vi på Tectorius har en gedigen erfarenhet av att måla plåttak och erbjuder all form av hjälp när det gäller att underhålla tak. Det finns många anledningar till att ge sitt plåttak underhåll. Förutom att en målning av plåttaket är kostnadseffektivt förlänger man även takets livslängd med många år. Fördelarna med att måla ett plåttak är alltså många. När du förbereder taket för en ommålning är det viktigt att taket är rent och att all rost tas bort. Grundarbetet är en förutsättning för att själva målningen ska bli lyckad. Ett plåttak behöver regelbunden underhållning men en rekommendation är att måla om taket minst en gång vart 15:e år. Vi på Tectorius hjälper dig med alla form av underhåll av tak.

Stäng meny