Arbetsgång

I samband med en kostnadsfri besiktning kommer vår konsult att kontrollera takets kondition genom att se över underlagspapp, läkt samt pannans tillstånd. Om taket har rätt förutsättningar kommer vi att erbjuda IsoTec-metoden för att förnya ditt tak.

isotec01

Steg 1.
Vi tvättar taket rent från all smuts, mossa, alger, beläggningar samt svampar. Detta gör vi med högtryckstvätt upp till 300 bar utan kemikalier med endast vatten.

isotec02

Steg 2.
Nu kommer det viktigaste steget i processen nämligen förseglingen. Syftet är att få en tät panna med förslutna porer där fukt inte kan tränga in samt för att få en jämn och fin yta vid sista steget. Tectorius har ensamrätt för förseglingskoncentrat MF 1090, vilket skiljer oss avsevärt i kvalité jämfört med andra liknande produkter inom takmålning.

isotec03

Steg 3.
Målningsprocessen är den roliga delen. Här får kunden välja vilken kulör som önskas på taket. Med MF 1000 – 100% akrylat bygger vi en skyddsyta på pannan som är långsiktig och slitstark.

I akrylatet tillsätter vi även Algicit och Fungicit för att motverka tillväxt av alger och mossa. Ytan blir glatt så att smuts och snö glider av lättare i fortsättningen.

Tectorius AB erbjuder 4 standardkulörer men självklart finns det utrymme för många fler. McDonalds har tillexempel valt vår unika flaskgröna färg på sina tak. Se färgkarta (pdf).

Tectorius AB lämnar 10 års garanti på att beläggningen inte flagnar, spricker eller bubblar. Skulle detta uppstå åtar vi oss själva att göra om beläggningen.

Du har många fördelar med IsoTec-beläggningen. Den är långsiktig, miljövänlig och prisvärd men framförallt blir resultatet lika vackert som ett nytt tak.