Om oss

Tectorius » Om oss

Tectorius förnyar tak med en unik metod från Tyskland 

I år firar man 10-år efter att ha varit grundare för en ny kultur i Sverige.

Tectorius AB är en framgångssaga med fortsatt växande verksamhet över, i stort sett, hela landet. Grunden till succén är våra högkvalitativa patenterade produkter från Tyskland, säger Josef Demirel, grundare och VD på Tectorius AB.

 

För tio år sedan grundade vi Tectorius AB på den svenska marknaden. Vi hade en vision om att etablera en ny kultur i Sverige där man förnyar sina tak istället för att byta dem.

Efter 10 år kan man säga att vi har lyckats. Idag har inte bara privata villaägare fått förtroende för metoden utan även stora fastighetsägare samt offentliga sektorn med ramavtal.

– ”Det var inte alls svårt att få förtroende på marknaden när konsumenterna insåg alla fördelar med vår behandling. Slutresultatet blir riktigt snyggt – om jag får citera våra kunder – vilket också är sant. Taket rengörs, förseglas med vårt patenterade förseglingskoncentrat och ytbeläggs med en slitstark och vattenavvisande 100% ren akrylat. Det viktigaste på en fastighet är ändå att taket är väl skyddat”, säger Josef Demirel.

Tectorius är i dag marknadsledande och finns från Uppland i norr till Skåne i söder.

Själva metoden att behandla tak har utvecklats i Tyskland och Europa under mer än 40 år och består av tre steg i behandlingsprocessen.

– ”Våra kunder ska veta att de kan vända sig till oss och ta del av vår expertis och kunskap utan att det ska kosta. Därför är vår besiktning, rådgivning samt konsultation helt kostnadsfri. Men det vi värdesätter högst, är att vi kan leverera absolut bästa möjliga resultat med våra högkvalitativa produkter. Det är en trygghet för både oss och kunden”, säger Ninos Özmen Patto som är produktionschef på företaget.

I år fyller Tectorius 10 år och det ska företaget fira med en tävling där alla som beställer en takbehandling är med och tävlar om en resa, värd 25 000 kronor.

Tectorius är anslutet till den tyska branschorganisationen för takbehandlingar, RAL, som ställer höga krav på både kvalitet och utförande.

För oss är det viktigaste nöjda kunder för det ger oss framgång.

Utmärkelser och diplom: IFS Årets Företag 2015.


Vision

Vår vision är att etablera innovativa tak- och tätskiktslösningar i den svenska byggbranschen. Våra behandlingar är unika i Sverige, men i Tyskland och andra länder i Europa har dessa behandlingar etablerats och verkat sedan mer än 40 år tillbaka.


Våra leverantörer

Generalagent
Tectorius har generalagentur för alla våra produkter som levereras. ”IsoTec” är Meffert AB Farbwerke och generalagenturen gäller för hela Skandinavien. Materialet för ”Elasto Coating System” är från Henkenjohann GmBh i Sverige och Estland.


Meffert AG Farbwerke
Meffert AG Farbewerke grundades år 1947 och är idag ledande i Tyskland inom färgproduktion men främst takmålningsakryl. Meffert har patent på förseglingskoncentrat för betongpannor. Den höga kvalitén på takfärgen gör att vår kvalité slår alla andra produkter på marknaden.

Mer information: www.meffert.com


Elasto Coating System
Elasto Coating är ett tätskiktsystem som HBS – Henkenjohann GmbH har utvecklat och även har patent på. Henkenjohann har med modern teknologi lyckats utveckla ett system inom tätskikt för olika användningsområden.

Mer information: www.hbs-henkenjohann.de


Samarbetspartners

Förutom våra tyska samarbetspartners är det viktigt för oss att finnas och synas i ett nationellt nätverk och delta i olika framåtskridanden. Sveriges Byggindustrier, Svenskt Näringsliv, Handelskamrarna är bara några av de forum vi är aktiva medlemmar i.

om-oss-s1

om-oss-s21

om-oss-s3


Miljö och kvalitet

Tectorius filosofi är att ha fokus på kvalité och sätta kunden i första hand. Genom vår kontinuerliga kvalitetssäkring och utvecklingsarbete kan vi optimera och förbättra vår verksamhet.

Vi bedriver ett aktivt och resultatinriktat kvalitets- och miljöarbete, vilket är grundläggande och vägledande i vår produktion.

Vår grundidé är att man ska kunna reparera och täta sitt tak utan att behöva montera ned det befintliga taket. Istället för att tillverka flera ton nya takpannor så ser vi till att förnya de befintliga istället. Samma princip gäller för låglutande papptak. Genom att eliminera behovet av nyproducerat takmaterial minskar vi behovet av tunga transporter och därmed lättar på miljöpåfrestningar. Tectorius använder bara miljövänliga produkter och ser till att användningen av lösningsmedel och gifter i materialen hålls till ett minimum. Alla färger är vattenbaserade akrylfärger för en så liten negativ miljöpåverkan som möjligt.

Tectorius AB har blivit miljödiplomerat av Jönköpings Kommun, och planerar varje takarbete med syfte att minimera resor och bränsleförbrukning. Vi har från början agerat för att bli miljöcertifierade inom alla våra verksamhetsområden och vi jobbar mot en hållbar miljö och en grön tillväxt.